iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес ще има заседание на Общинския съвет в Перник

Днес ще има заседание на Общинския съвет в Перник 01_1452673349

Пернишкият Общински съвет се събира днес на първото си за годината редовно заседание, като една от най-важните докладни, които минипарламентаристите ще трябва да обсъдят и приемат, е свързана с предлаганата от кмета Вяра Церовска „данъчна ваканция” за дължими лихви по неплатени стари местни такси. Градоначалникът ще иска и удължаване на срока на краткосрочния безлихвен заем от централния бюджет.

Директорът на Регионалната библиотека „Светослав Минков” Росица Симеонова е внесла докладна, с която иска разрешение представляваната от нея институция да кандидатства с пилотен за България проект в рамките на първа покана за набиране на проектни предложения по програма за трансгранично сътрудничество България – Сърбия.

Не по-малко важна е и докладната на градоначалника, свързана с кандидатстването по ОП „Развитие на човешките ресурси” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект, свързан с услуги за ранното детско развитие”.

Както винаги, ще се разглеждат и докладни, свързани с градоустройствени решения, отново ще се разгледа предложение на кмета ца застраховането на сгради частна общинска собственост, обявяването на търгове за продажба на имоти – недвижима общинска собственост, ще се разгледа и поредното предложение за промяна на разписанието на една от градските автобусни линии – този път на 20Е, на мястото на тръгване на рейсовете за Расник и Радуй. Ще стане въпрос и за безвъзмездното предоставянето на помещения –общинска собственост за срок от 8 години на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия към министерство на икономиката във връзка с изграждането на Бизнес център в Перник по програмата за трансгранично сътрудничество.

Областният управител Александър Александров, като председател на ВиК асоциацията е внесъл докладна за вземане на решение за сключването на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и за предоставяне на услуги от този характер на потребителите в обособената територия, обслужвана от пернишкото водоснабдително дружество.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.