iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес откриха ремонтираната детска градина в село Дивотино

Днес откриха ремонтираната детска градина в село Дивотино 06_1402314985

Днес откриха ремонтираната детска градина в село Дивотино. Това стана навръх черковния празник Света Троица, а този празник се отбелязва в селото.

Празникът в двора на училището, където се намира и градината, започна с водосвет за здраве и много благодарности, за това, че най-после детското заведение отваря врати за малчуганите. Сградата бе една от най-тежко пострадалите от земетресението през 2012 година. Преди труса, градината бе основно ремонтирана и обновена. Природното бедствие наложи да се направи отново ремонт, но този път със солидно и цялостно укрепване на конструкцията.

”За последните шест години правим за втори път тази градина. Природата ни напомни, че е по-силна от нас. Доста поражения имаше по сградата. Сега аз и колегите ми сме абсолютно сигурни, че сградата е здраво укрепена. Градината отваря за втори път врати, за да приеме тези чудесни деца.”- каза Росица Янакиева, която благодари на екипа и строителите, работили по ремонта на сградата.

Специални благорадности към Янакиева и нейният екип от заместници отправиха директорът на градината Михаела Валентинова и директорът на училището Валя Тренчева.

Кметът на Дивотино Румен Сергиев подари на забавачката икона на Свети Стилиян, покровител на децата.

Малчуганите поздравиха гостите с няколко песни и побързаха да влязат, за да се порадват на новите си красиви креватчета.

За основното укрепване на градината в Дивотино са вложени близо 400 хил.лв. По-голямата част от средствата бяха отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствията. Община перник също вложи свои средства в повторния ремонт на сградата.

Детското заведение, което е филиал на ЦДГ “Калина Малина”, ще посещават около 30 деца. Градината има капацитет да приеме още деца, тъй като предстои да се отремонтира и втория етаж на сградата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.