iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес е празникът на Батановци

Днес е празникът на Батановци 09_1410937189

Днес ще има купон в Батановци, който ще се вихри от обяд до полунощ. Батановчани ще отбележат деня на града, който по традиция се чества на празника Вяра, Надежда и Любов.

Тази година е подготвена богата културна програма, тъй като празникът е посветен на 40-та годишнина от обявяването на Батановци за град.

Тържествата започват на обяд с концерт за най-малките, в който ще се изявят местните танцови и певчески състави от детската градина, училището и читалището. Малчуганите ще се забавляват и със специално магическо шоу.

След официалната част започва няколко часова концертна програма с участието на народните певици от Националното музикално училище „Любомир Пипков” Пирина Христова и Евелина Веселинова. Двете ще пеят благотворително за 25-годишната Радостина от Батановци, която се нуждае от средства за лечение. Гвоздея на програмата ще бъде концертът на любимите попфолк изпълнители Борис Дали, Даяна и Бобан Здравкович.

На сцената ще се вихрят още DJ Юри и рок ветераните от Батановци „Цветен миг”. Местните рокаджии се събраха отново да свирят и възобновиха състава. Техният концерт ще започне в 23 часа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.