iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес църквата почита Св. Марина

Днес църквата почита Св. Марина 07_1468744009

Днес българската православна църква почита Св. Марина, като света великомъченица Марина е дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век, възпитана от баща си в идолопоклонство, но Господ Бог й дал да узнае истината и я призовал при себе си.

Девойката Марина била дъщеря на езическия жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща й я възпитал в идолопоклонство, но господ Бог по Своята милост и дал да узнае истината и я призовал при Себе Си.

В това време римското правителство жестоко преследвало християните. Много от преследваните се криели по пустините и планините. А мнозина оставали в градовете и като вземали вид на просяци, стараели се да проповядват и разпространяват словото Божие.

От един такъв християнин 12-годишна Марина пръв път чула за Господа Иисуса Христа и сърцето и изпълнело от любов към него. Тя много желаела да получи св.крещение, но поради гонението не е имало нито в града, нито в околностите свещеник, който да може да извърши това тайнство. Марина се оставила на Бога и очаквала Неговата воля. А между това тя не се бояла открито да изповядва името на Господа, макар и да знаела, че може да бъде подложена на гонение, информира pravoslavieto.com.

Пръв нейн гонител станал самият й баща, когато е на 16 години попада на Олимврий, управител на източните провинции, изповядвайки му вярата си момичето е подложено на ужасни изтезания.

В народните вярвания Св.мчца Марина се смята за покровителка на водите и закрилница на Южното Черноморие.,

Именници: Марина, Марин, Маринчо, Маринка, Маринела, Марин, Марчо.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.