iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дилъри зарибяват тийнеджъри да вземат дрога, като сипват тайно прах в чашите им

Дилъри зарибяват тийнеджъри да вземат дрога, като сипват тайно прах в чашите им 11_1448626112

Прах, забъркан от различни видове наркотици, е новият начин на дилърите да зарибяват децата, като дори тийнейджърите да отказват приема на дрога, никой не се съобразява с тяхната воля.

17-годишно момиче именно по този начин попаднало в токсикологията на Военноморска болница. Вечерта отишла на купон със свои приятели. Там я почерпили с алкохол, но тийнейджърката отпила съвсем малко, колкото за настроение, съобщава petel.bg. В разгара на забавата младежи й предложили да вземе екстази, но момичето отказало. Тръгнало да се прибира в около 22 часа вечерта. Още щом затворила вратата след себе си, усетила, че й прилошава и я заболява главата.

Така девойката попада в клиниката по токсикология на варненската Военноморска болница. „Момичето разказа какво е преживяло и сподели, че е пило алкохол, но в съвсем малко количество. Въпреки това й направихме тест за наркотици. Какво беше удивлението ни, когато видяхме резултатите? – в кръвта й имаше хероин, кокаин, метамфетамини и марихуана“, разказа началникът на клиниката доц. д-р Снежа Златева. В рамките на денонощие състоянието на момичето е подобрено и изписано от болницата.

„Проблемът е, че това не се случва за първи път. Тя не е знаела, че в питието й са й сипали смес от различни наркотични вещества“, допълва доц. Златева. Всъщност това е начин дори и младежите, които не желаят да приемат наркотици, да бъдат увлечени, дори и по този коварен начин, за да може дилърите да си набавят нови „клиенти“.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.