iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Десноцентристите отказаха да подкрепят протестиращите срещу ЧЕЗ

Десноцентристите отказаха да подкрепят протестиращите срещу ЧЕЗ сн.mirogled.com

След като общинския съветник от БСП и лидер на социалистите в Перник Ненко Темелков направи предложение за участие и на перничани в националния протест срещу високите сметки за ток, десноцентристкото мнозинство на ОбС отказа да приеме декларацията в подкрепа на гражданите.

Предложението на лидера на БСП в Перник беше контрирано от зам. председателя на ОбС  Пламен Борисов  (ГЕРБ) с аргумента, че темата не бива да се политизира, въпреки, че Темелков искаше да предложи текст, консенсусен за всички.  Борисов спомена, че ЕРП-тата били разпродадени от Тройната коалиция и това вкара разговора наистина в политическо русло.  В подкрепа на предложението на Темелков се изказа Ралица Андреева (БСП), като заяви, че в дясната страна на залата наистина има хора, които могат да се срамуват и да стоят с наведени глави.

Консенсусно предложение направи Петьо Фетфов (Демократи за Перник), който поиска декларацията да има, но да е от името на Председателския съвет, а не точка в дневния ред на извънредната сесия, за да се избегнат дълги и ненужни политически дебати. В края на сесията не стана ясно дали декларацията  стана факт.

<p>По време  на дебатите за включването на декларацията като точка в дневния ред, кметът на община Перник Росица Янакиева съобщи, че протестът е разрешен и то по маршрута посочен от организаторите  - през целия град от сградата на общината до „Енергото” в кв. „Могиличе”. Тя изрази надежда да не се стига до напрежение, за каквото предпоставки има.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.