iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Десет блока са с напукани носещи конструкции

Напукани панели в Перник

Около 10 блока, намиращи се в края на квартала, са с напукани носещи конструкции, основи, стени, тераси. Хората са уплашени, че никой не идва да види щетите им и да им каже дали да напуснат домовете си, ако някой блок е пред срутване. Жители на квартал "Изток" заплашиха с блокиране на пътен възел "Даскалово" и Главен път Е-79, ако строителните експерти и комисии не им обърнат внимание за новите щети, причинени от последния трус в града, предаде БГНЕС.

Жителите се заканиха с бунт, ако не дойде експертна комисия поне да им съобщи дали все още може да се живее в тези панелки. На около километър от блоковете има открит рудник, в който през 2008 година избухна камион с 2 тона амонит. Тогава взривната вълна, равносилна на силно земетресение, изпочупи отново прозорци и разклати доста силно блоковете.

И сега, след земетресенията от 22 май насам перничани са силно притеснени, че панелките няма да издържат дълго. Хората са подали молби за оглед на щетите, но по думите им, експерти не са идвали.

По асфалта пред блоковете зеят дълбоки дупки от пропадналата земна маса след трусовете. А пукнатините се разширяват с всяко ново земетресение. 

Източник: http://fakti.bg/bulgaria/43887-pernik-na-bunt-sled-trusa

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.