iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца с увреждания от Перник може да останат без плуване

Деца с увреждания от Перник може да останат без плуване 06_1433483666

Деца със специални образователни потребности, посещавали занимания по плуване в басейна на Спортното училище през учебната година са принудени да ги прекратят. Като причина се изтъква това, че школото затваря през лятото.

Разтревожени родители се срещнаха с кмета на Перник Иван Иванов, за да потърсят помощ, тъй като плуването е важно за децата.

Деца с различни увреждания, сред които и аутизъм са занимавани два пъти седмично от специалист от неправителствената организация АФАС, пише Градски вестник. Треньорът и рехабилитатор Петя Димитрова се занимаваше с тях с много вещина и любов и точно през лятото плуването много ще им липсва, споделиха майките на децата. Отскоро в групата по плуване е и познатият на перничани Пепи, който се бори с множество увреждания от детството си. Той тъкмо започнал да се научава да плува, а сега е принуден да прекрати заниманията, казва неговата майка София.

Кметът Иван Иванов е изслушал майките и е поел ангажимент пред тях да разреши проблама. Това станало още в същия ден. Управителят на ОП ОССТО Даниела Астаткова уверила, че след намесата на кмета децата ще продължат да плуват и през лятото, пише Градски вестник.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.