iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца от Перник ще пътуват на 7 и 8 декември до Брюксел

Деца от Перник ще пътуват на 7 и 8 декември до Брюксел 11_1447486718

Общо 32-ма ученици от областите Видин, Враца, Монтана, Перник и Смолян, ще пътуват до Брюксел на 7 и 8 декември. За тях отговаря евродепутатът Владимир Уручев, като те ще пътуват изцяло на негови разноски.

Децата са подбрани заради добро представяне в конкурса за написване на есе на тема- "Искам да живея в моя роден град, защото…". Най-голям интерес към него е проявен в област Видин, каза за Радио ВИДИН Калин Каменов, сътрудник на евродепутата:

"От ГПЧЕ "Йордан Радичков" са основната част от учениците. От математическата гимназия "Екзарх Антим I" децата се три, от СОУ "Цар Симеон Велики" има едно дете, от ПГ "Асен Златаров" са две деца и от училище "Васил Левски" в Кула- едно дете. От другите общини в област Видин няма деца. Там явно нямаха желание да напишат есе... Одобрените ученици ще посетят основните институции в Европейския парламент, ще имат изнесени лекции от евродепутати, включително и от господин Уручев. Това е изцяло инициатива на Владимир Уручев, която се поема от него и е насочена най-вече към децата от Северозападния регион."

Конкурсът стартира в края на септември. Крайният срок за написването на есето бе до 25 октомври. Учениците трябваше на пишат по избор на български, английски, френски и немски език.

Ива Иванова и Николай Еленков от Берковица са сред победителите в конкурса, Снимка: Петя Генова
Ива Иванова и Николай Еленков от Берковица са сред победителите в конкурса, Снимка: Петя Генова
ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин съобщи кои са учениците от учебното заведение, които ще имат възможност да посетят Европарламента. Това са Диана Николаева Маджарова от 12 "а" кл., Габриела Георгиева Векова от 12 "в" кл., Милена Бисерова Петрова от 11 "б" клас, Богомила Руменова Христова- 11 "г" кл., Петър Николаев Витков- 12 "г" кл., Наталия Любомирова Борисова- 11 "а" кл.

Ива Иванова и Николай Еленков от 11 "б" кл. на Лесотехническата професионална гимназия в Берковица, са сред децата, които ще посетят Брюксел, предаде сътрудникът на Радио ВИДИН Петя Генова. Още едно берковско дете ще лети за там. Това е Лидия Ивкова, която в момента учи в ГПЧЕ Монтана.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.