iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца очакват коледните си подаръци

Деца очакват коледните си подаръци 11_1478350686

21 деца има в момента в социални институции в Перник, като те са съответно – в центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания - 11, в центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания – 8, в центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с потребност от постоянна медицинска грижа – 1 и в Дневен център за деца с увреждания „Добро сърце” -1 . Всички те са включени в кампанията „Плюшено мече”, която започна от началото на месец ноември. Операция “Плюшено Мече” е неправителствена организация, работеща в обществена полза, която вече 9-та година организира най-голямата Коледна кампания за подаряване на подаръци на деца в неравностойно положение в България. За 8 години организацията е посетила приблизително 10 000 български деца. Бенефициенти са деца и младежи без родители, деца в риск и деца с увреждания, както и техните домове. С всяка изминала година броят на институциите и посещаваните региони в страната се увеличава, а през 2015 г са раздадени подаръци на над 7000 деца.

Операция “Плюшено Мече” работи само с нови персонални подаръци по точни списъци с желанията на децата, любезно предоставени от директорите и персонала на всяка институция.

Перничани, които искат да станат част от 9-тата Операция „Плюшено Мече” и да зарадват дете лишено от родителски грижи, дете в риск или дете с увреждане, като сбъднат Коледната им мечта, могат да разберат как да направят това на www.plushenomeche.org, където ще се проведе Коледната кампания тази година!

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.