iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца изрисуваха асфалта в центъра на Перник в чест на Деня на Европа

Деца изрисуваха асфалта в центъра на Перник в чест на Деня на Европа 05_1399530477

"Хубаво е, че сте се постарали да научите толкова интересни неща за всички държави, членки на Европейския съюз. Ние трябва да познаваме нашите съседи и партньори. Но още по-важно е да познаваме родината си, нашата история и култура и да се гордеем с нея. Националното ни самочувствие и единството ни ще ни направят силни в Европа.", каза при откриването на изложбата областният управител Михаил Михайлов.

От името на училищата директорът на СОУ "Христо Ботев" в Батановци Лилия Стойчева благодари на областния управител за това, че е предоставил залата, за да бъде подредена изложбата, както и на всички учители и ученици, проявили активност в дейностите по проекта.

"Ще продължим да създаваме условия и да провокираме децата ни да работят в различни сфери извън учебните занятия, защото по този начин най-пълноценно се разкриват техните заложби и интереси.", каза началникът на РИО Ваня Коконова.

С изложбата "Силата на България. Единни в многообразието." стартира кампанията "Силата на България в Европа" по инициатива на областния управител на Перник Михаил Михайлов в партньорство с националната инициатива "Една детска сълза- една молитва" под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова. През целия месец май училища, читалища, културни институти ще проведат поредица от събития, посветени на Деня на Европа 9 май и Деня на славянската писменост и култура 24 май. На 9 май от 14, 00 ч. в залата на областната администрация ще се проведе концерт на изпълнители от читалище "Напредък" от гр. Радомир. В същия ден областният управител Михаил Михайлов ще отличи европейски шампиони от спортен клуб по таекуондо "Калоян Ладимекс".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.