iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца изпълниха пространството пред кметство Изток вчера

Деца изпълниха пространството пред кметство Изток вчера 04_1461424460

Вчера пространството пред кметство Изток се изпъстри с различни прояви, като деца рисуваха, пяха и танцуваха. Така отбелязаха Деня на Земята. Включиха се ученици от осем училища и деца от четири детски градини. Началото на празника даде кметът на кметство Изток Емил Костадинов.

„Днешният празник е чудесен повод всички да се съберем заедно и да направим нещо за мястото, където живеем,учим и работим.“- каза в поздравлението си кметът и припомни индийска поговорка, в която се казва, че сме наследници на земята, а това ни прави отговорни към нейното опазване.

Организатори и участници от различни възрасти бяха поздравени за подкрепата към глобалната инициатива от заместник-кметът по образование и култура Севделина Ковачева. От сцената тя сподели,че изпитва удоволствие да види толкова млади хора, които са дошли да засвидетелстват уважение и грижа към околната среда.

„ На днешния ден милиони хора по света с различни инициативи се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата и днес ние сме частица от тях. Хубаво е че от малки децата се учат на отговорност към природата – каза Ковачева

Заместник-кметът пожела успех в състезателните игри и призова присъстващите да се включат в пролетното почистване, организирано от община Перник и заедно да направим мястото, където живеем по- уютен общ дом.

Празникът продължи с инициативи на открито. Щафетна надпревара,волейбол, управление на електромобили и засаждане на дръвчета. В Зеления Арт парк деца се включиха в различни „творилници“. В зелената класна стая, на открито, те демонстрираха различни технологии за боядисване на яйца. От тях най-пъстрите и красиви ще участват в благотворителен търг на 27 в Двореца на културата от 17.00 часа. Със събраните средства ще се подпомогне Центъра за настаняване от семеен тип в кв.Изток.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.