iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават по 250 лв. за първо дете в Брезник

Дават по 250 лв. за първо дете в Брезник 03_1426941408

Ще стимулират с по 250 лв. за първородна рожба родителите в Община Брезник, като финансовата подкрепа е еднократна. Същата сума ще получават и фамилии, които са осиновили дете и то е първото в семейството.

За второ, трето и следващо дете, включително и осиновено, паричната помощ е в размер на 300 лв. Средствата са заложени в общинския бюджет, като основната цел е да се стимулира и подпомага раждаемостта в общината.

За да имат право на финансовата подкрепа, към момента на подаването на заявлението родителите на бебето трябва да са с постоянен и настоящ адрес на територията на община Брезник. Постоянният и настоящ адрес на новороденото също трябва да бъде на територията на Брезнишко.

Предвидени са и еднократни помощи за граждани в тежко социално положение. Това ще става по преценка на комисия, назначена със заповед на кмета или пък с решение на Общинския съвет, каквито случаи имаше през 2014-та и през 2015 г.

В основния финансов документ на община Брезник са утвърдени и разходи размер на 1 000 лв. за погребения на самотни хора, чиито роднини не са издирени и открити. Същото се отнася и за бездомни, и безпризорни лица, настанени в социални заведения и регистрирани в службите за социално подпомагане.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.