iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават ми 10 бона за двуетажната ми постройка

Къща с пропаднал покрив в Мещица

Услужливо предлагат да купят пострадалите къщи, но на безценица. „Може да сме изперкали от ужаса и страха, но не чак толкова, че да им подаряваме домовете си“, скочиха местните.
„Дават ми 10 бона за двуетажната ми постройка. Не ги притеснявало, че едната от стените е изцяло разцепена“, разказва 48-годишната Иванка Джамджийска. Жената е от най-пострадалата от страшния трус махала на Дивотино. Чуди се откъде ще намери пари, за да оправи пораженията, ако държавата не й помогне. И дума не дава да се издума обаче да продава на смешни цени имота си. „С 10 хиляди само фургон мога да си купя, не стига дори за една стая в блок“, ядосва се жената.

„Още в деня след земетресението започнаха да ни звънят клиенти от София и да търсят къщи в селото. Дори предпочитат да са с леки пукнатини, за да свалят цената на сделката“, призна Катя Сотирова от „Имоти Кати“. Тя обясни, че вече 10 дни не са спрели да водят мераклии за имоти в Перник и околните селища. Столичани се надявали заради трусовете да си вземат евтин имот и се успокоявали от твърдението на сеизмолозите, че нови земетресения в района не се очаквали в близките 100 години.

Вече имало и няколко сделки, въпреки че местните не поддавали много на ниските цени. Засилен интерес има и към малките вили в другите места край Перник. Дори и жители на миньорския град търсят къщички в околността, където да се спасят при такова бедствие като силното земетресение от 22 май. Още след първите четири нощни трусове хората избягаха на вилите си и ги превърнаха в комуни. Стопаните приютиха дори комшии от блоковете, които нямат такива имоти за скривалища. В последните дни се търсят едноетажни къщи в Стефаново и в цяло Брезнишко, но до 15 хиляди лева.

Източник: Novini.bg 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.