iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дарителската кампания събра пари за 17 къщи за пострадалите от земетресението

БЧК събра пари за 17 къщи за пострадалите от земетресението сн.offnews.bg

17 къщи ще бъдат построени благодарение на събраните средства от дарителската кампания на БЧК. Одобрени са и хората, за които ще има нови домове. На територията на пернишка община ще бъдат построени 13 къщи, а останалите 4 ще бъдар в община Радомир.

Най- много още едно домакинство може да получи сглобяема къща, ако остане минимален ресурс, е станало ясно на проведеното на 13 ноември заседание на Областния обществен съвет.
Сред одобрените къщи има малки, с размери между 35-40 кв. м, средни- между 50-60 и големи с площ от 70-80 квадрата. В тях ще бъдат настанени семейства с повече деца и хора от няколко поколения, които съжителстват заедно.
Сред подалите заявления е имало и кандидати с некоректни документи, като например второ жилище. Те са отпаднали от списъците автоматично, веднага след направената проверка.
Терените за сглобяемите къщи вече са подготвени, но фирмата – изпълнител още не е започнала работа, казаха от Инициативния комитет. Като пример беше посочена Снежана Христова от Мещица, която от доста време чака да дойдат строителите. Теренът в двора й е тотално изчистен, а покъщнината й стои още складирана под платнище.
Националната дарителска кампания на БЧК беше обявена по инициатива на команидрования в Перник заради земетресението евроминистър Томислав Дончев. За времето през които се набираха даренията бяха събрани над 740 000 лева. 700 000 лева от тях предостави партия ГЕРБ, пари бяха набирани и чрез SMS-и.

 

Информация: gradski.org

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.