iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Данъкът върху пенсиите няма да мине

Данъкът върху пенсиите няма да мине 02_1424340866

Данъкът върху пенсиите няма шанс. "Тази идея никога няма да мине в този парламент. Не казвам, че няма логика да се мисли в някаква посока, защото България е единствената страна, където няма облагане и на входа и на изхода на системата, но няма как да мине", коментира председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

Вицепремиерът Ивайло Калфин няма категорична позиция по предложението на работодателите за подоходен данък върху пенсиите на работещите възрастни хора. Според него обаче не е редно пенсионерите, които получават около минималната пенсия, да бъдат облагани с 10%. "Темата трябва да се обсъди, не трябва да се отхвърля на първо време, но не мисля, че хората с ниски доходи - ако някой взема около минималната пенсия и работи - надали това би трябвало да бъде ограничавано", коментира Калфин.

Времето за дискусиите за пенсионната реформа вече изтече наполовина - кабинетът си постави срок до 31 март, но два основни въпроса - как да се ограничат инвалидните пенсии и ранното пенсиониране, все още не са обсъждани. Калфин коментира, че в момента води "принципни разговори" с представителите на военни, полицаи за това, че трябва да има минимална възраст за пенсия, но без да се нарушавали правата им. Въпросите за ТЕЛК пък ще се обсъждат със здравния министър.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com