iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Данъчни под прикритие пазаруват в интернет и търсят търговци, които крият обороти

Данъчни под прикритие пазаруват в интернет и търсят търговци, които крият обороти 04_1460701949

Данъчни под прикритие пазаруват в нета, за да хванат търговци, които крият обороти, казаха от НАП. Заради роящите се постоянно сайтове за онлайн търговия, включително и обяви във Фейсбук, проверяващите са започнали да прилагат контролни покупки и от сайтове. Целта е да се установи кой е изпращача на стоката и той да бъде проверен за укриване на обороти.

„Проблемите ни в тези случаи са свързани с установяването на лицата, които предлагат различни стоки и услуги в социалните мрежи. Обикновено във Фейсбук, където се предлагат стоките, има единствено телефон и електронен адрес за връзка, без да се посочва името на лицето, извършващо търговската дейност. Това затруднява до известна степен идентифицирането на търговеца, но органите на НАП разполагат с необходимите знания за извършване на разследвания в интернет и в крайна сметка в повечето случаи сме установявали лицата“, обясни за „Монитор“ директорът на дирекция „Комуникации” в приходната агенция Росен Бъчваров.

Проверка във Фейсбук показва, че родните търговци са доста щедри и често правят промоции, като съчетават кецове с чанти, и ги предлагат на аудиторията на цени, вариращи между 30 и 40 лв. Данъчните от няколко месеца следят схемите на виртуалните търговци.

Вече са засечени основните играчи в онлайн пространството и ще бъдат извършени проверки на официалните им доходи, като и на данъчните им декларации. За целта, след като получат поръчаните от тях стоки, нападжиите посещават куриерската фирма, която ги е доставила и искат цялата информация за пратките на подателя за последните 5 години. В резултат на приключилите към момента ревизионни производства са установени данъчни задължения в общ размер на 2 847 678 лв.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

15-Април-2016

16-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.