iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цирк Балкански ще има представление в Перник

Цирк Балкански ще има представление в Перник 03_1458802494

Цирк „Балкански" се завръща в Перник след 8 години, като това ще бъде първия град, от който ще стартира игралния си сезон за 2016 година. За възможността да се представят пред местна публика от цирка изказват своите благодарности към кмета Вяра Церовска за разбирането и съдействието на общината.

„Надяваме се на едно бъдещо сътрудничество с община Перник, което да включва гастрола на цирк „Балкански" в културния календар на града“ - споделиха от ръководството на цирка. Като жест от там ще предоставят и 50 безплатни билета за деца в неравностойно положение.

Под купола на най-големия цирк на Балканите перничани ги очаква повече от 2 часа забавления и приковаващи дъха моменти. В програмата са включени атракционите: „Колелото на смъртта" – визитната картичка на трупата, изпълнявана от Николай и Велизара Балкански; Уникален екстремен мото номер, в който по наклонена тел ще бъде изправен мотор на задна гума; Публиката ще стане свидетел и на изпълнението на опасния „Глобус на смъртта" – топ номер, представен от 6 мотористи от Колумбия. В програмата са включени партерни и въздушни номера от световна класа. Клоунадата се води от двойка клоуни от Португалия. Децата ще се радват на звездата на цирка - понито Далас и уникална дресура на австралийски бордър колита. Ще участват и много кукли-животни, изработени от най-големите майстори в България.

Спектаклите в Перник ще започнат на 30 март и ще продължат до 3 април, включително. Началните часове са 16.30 и 19.30 ч., като само в неделния ден представленията ще започват от 11.00 ч. и от 16.30 ч. Цената на билетите варира от 3 до 30 лв, в зависимост от местата.

Националното турне на „Балкански" ще включва 12 града. Сред тях са Дупница, Кюстендил, Благоевград, София и др.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.