iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чудотворна икона идва в София

Чудотворна икона идва в София 04_1462000262

От 11:30 ч. в "Свети Александър Невски" ще бъде посрещната иконата "Света Богородица - Всецарица". Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Иконата е осветена в Светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният й чудотворен образ. Чудотворната Светогорска икона помага на онкологично заболели хора, идващи при нея с вяра.

При посрещането на чудотворната икона пред катедралата тя ще бъде внесена в Светия олтар с литийни песнопения в нейна чест, а на 1 май - на Пасха Христова, ще бъде изнесена за поклонение от 11:00 ч. за измолване от Света Богородица на нейния майчински покров, който да послужи за изцерение както на всички с онкологични проблеми, така и на всички, които търсят застъпничеството на Божията Майка пред нейния Син и наш Господ - Възкръсналият Исус Христос.

Светата икона ще остане в патриаршеската катедрала до 2 май - до втория ден на Възкресение Христово, когато Църквата чества паметта на Светия благоверен и равноапостолен цар Борис-Михаил - Покръстител Български. На него е посветен южният олтар в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

След празничната литургия на 2 май иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир "Свети Козма и Дамян", където завинаги ще бъде обект на свето преклонение.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.