iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Читалище ще участва във фестивали и празници зад граница

Читалище ще участва във фестивали и празници зад граница 06_1402467468

Читалищни служители от читалище „Елин Пелин“ са подготвили за своите школи и групи участия във фестивали и празници зад граница. Във фестивалите ще участва и сурвакарската група на с. Гигинци.

Народното читалище „Елин Пелин“ ще участва в няколко фестивала през лятото, въпреки че горещият сезон обикновено е отпускарски. От културната институция се похвалиха пред телевизия "Кракра", че планираните от една година летни дейности ще се осъществят и така това читалище ще се отличи сред останалите, които приключват изявите още в началото на месец юни.

Председателят на читалищното настоятелство Йордан Дичев обяви, че съставите към „Елин Пелин“ ще бъдат почетни гости на няколко фестивала. През месец юли читалището заедно със сурвакарската група от Гигинци ще представи Перник в Маскараден фестивал в сръбския град Лесковац, където нашите традиционно се включват всяка година.

През август им предстои участие в празника на град Лебане. Там своя програма ще изнесе танцовият състав от село Драгичево и група Колорит от Народното читалище „Елин Пелин“.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.