iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чака ни дъждовна и хладна седмица

Чака ни дъждовна и хладна седмица 05_1432448179

Почти през цялата седмица ще има валежи и ще е по-хладно. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. В събота и неделя времето е коренно различно в двете половини на страната, а на изток е предимно слънчево и с температури до 30-32 градуса, в западните райони има прегърмявания и превалявания. В някои градове термометърът не надвиши 23-24 градуса.

В понеделник вече валежите ще са в цялата страна. По-интензивни ще са в западните части - до 20-30 литра на квадратен метър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. Във вторник отново на много места ще превалява. Само преди обед ще е предимно слънчево. Живакът обаче ще се повиши с 1-2 градуса.

В сряда и четвъртък от север ще прониква по-хладен въздух, каза още метеорологът. Ще вали над по-голямата част от страната, а максималните стойности на термометъра ще са между 18 и 23 градуса. По най-високите части на планините (над 2000 метра височина) дъждът ще премине в сняг и макар и за кратко ще се образува нова снежна покривка.

Добрата новина е, че през последните дни на седмицата времето постепенно ще се оправя, уточни Симеон Матев. Ще има повече слънце, а валежите ще са предимно около планините. Температурите ще се повишават и максималните в събота и неделя ще са между 23 и 29 градуса. По крайбрежието на Черно море температурата на въздуха ще е между 22 и 26 градуса, а на водата - от 17-18 градуса на север до 21-22 градуса на юг.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.