iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Център в Радомир отпразнува рожден ден

Център в Радомир отпразнува рожден ден 03_1426488758

Дневният център за възрастни хора с увреждания в квартал Върба в Радомир имаше рожден ден. С празненство потребителите и екипът на институцията отбелязаха четвъртата година от откриването на социалната услуга.

След тържеството в дневния център, празникът продължи в ресторант „Калената къща“ в с. Калище. Специални гости бяха родителите на младите домуващи. Най- развълнувана беше майката на Боряна Велева – Здравка Борисова. Тя подари на дома саксийно цвете, красива покривка и плодове за потребителите на центъра. Трудно е да се опише с думи радостта в очите на Биляна Георгиева, Десислава Димитрова и Димитър Димитров. За доброто настроение най – възрастната баба Василка показа пред всички артистичните си възможности. Хубавата обстановка, музиката и топлината от камината допринесоха за доброто разположение на всички. С музика, танци и песни, с голяма торта и много смях всички дълго ще помнят 4-ят рожден ден на Дневния център.

Дневният център стана реалност благодарение Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и 12-годишното ползотворното партньорство между община Радомир и Сдружение „Общество и православие”, обединени от желанието за подкрепа на лицата с увреждания и техните семейства и за повишаване качеството им на живот. Хората с увреждания намират в инстиуцията уют и топлина, подкрепяни и насърчавани от ръководителя на Центъра, социален работник, трудотерапевт, медицинско лице и музикотерапевт. Те ежедневно полагат грижи за потребителите на социалната услуга, организират и извършват групови и индивидуални занимания, както и обучение на лицата за придобиване на нови знания и умения необходими за техния по-добър живот и важни за тяхното социализиране и надграждане на способностите им.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.