iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цената на винетките ще продължи да върви нагоре

Цената на винетките ще продължи да върви нагоре 12_1450163513

Цената на винетките ще продължи да се повишава, като реалната стойност на годишния стикер за лека кола е 150 лв. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова при представянето на новия дизайн на стикерите за 2016 г.

„От тук нататък трябва да спазваме принципа на поетапното увеличаване и актуализиране на цената, което е по-лесно поносимо, отколкото да се актуализира веднъж например на 8 години с голяма сума“, каза Павлова. Принципът за поетапното поскъпване беше заложен още през 2004 г. с приемането на винетната система. Тогава се предвиждаше цената да расте с по 5 евро годишно, което не се случи. Догодина обаче ще има рязко поскъпване, като годишният стикер за лека кола ще струва 97 лева вместо сегашните 67 лева.

„Правителството взе решение да не увеличи цената до тази, която е реалната. Изчисленията показват, че за леки автомобили е 150 лева“, допълни Павлова.

От агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че стикерът за 2016 г. ще важи от началото на следващата година, а шофьорите, които искат да пътуват из страната, до края на декември ще трябва да си закупят стикер за 2015 г.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.