iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бюрото по труда обяви работните места

Бюрото по труда обяви работните места 11_1416555928

Бюрото по труда в Перник обяви 48 свободни работни места. Безработицата в областта е малко под средната за страната, но липсата на работа тук се чувства осезателно.

Свободните позиции са малко, почти няма избор, а заплатите са си направо мизерни. Ето така се създават роби, защото презумпцията е: Иди и взимай тези 340 лв., които предлагат, без тях е още по-лошо, все ще посрещнеш някой и друг разход.

Истината е, че дупките в домакинството са много и са се облещили, но повечето от нас са се научили да не им обръщат внимание. Така му се вика вече на упражнението гълтане на жаби. После човекът почва работа за минималната работна заплата, чорбаджията го прави на идиот за тези пари, а доста чести са и случаите, в които не му и плаща мизерното възнаграждение. Такава е тъжната действителност в Перник и региона.

В града пак се явява някое и друго работно място, но положението е още по-зле в Трън, където почти половината от жителите са безработни. За месец октомври там са обявени само 2 свободни работни места. Затова пък в Земен и Ковачевци няма нито едно.

Все още никой не е заел търсеното от цял месец място на специалист за обслужване на клиенти с турски език и отлична компютърна грамотност. Възнаграждение за мястото обаче не е посочено.

Набират се 7 работници за ръчно производство на хлебни изделия срещу месечна заплата от 410 лв.

Търсят се 3-ма работници за автомивка със средно или основно образование и 2-ма бармани със същия ценз. Заплата не е посочена.

1 заварчик, притежаващ документ за професионална квалификация, може да получи работа по проекта „Ново работно място” със заплащане от 525 лв.

7 кредитни експерти, 1 специалист за събиране на вземания, 1 кредитен консултант и 5-ма финансови съветници могат да започнат на граждански договор.

Търсят се 5-ма шофьори за международен превоз на товари срещу възнаграждение от 700 лв. Набират се и 4-ма лаборант химици с висше образование срещу заплата от 810 лв. Работата е във В и К. За обявеното преди време място за тази специалност така и не се намери кандидат. Сега свободните позиции се увеличават с още 3. Изискванията са висше образование по специалността, английски език и компютърна грамотност.

5-ма шивачи с опит и 2-ма сладкари със задължителен опит също могат да получат шанс за работа, но възнагражденията отново не са обявени.

Има място за специалист контрол по разплащанията с минимум 1 г. опит, английски език и отлична компютърна грамотност. Същите са изискванията и за позицията на букмейкър/спортен трейдър.

Обявено е място за работник за производство на шоколадови изделия със средно образование и възпитател начален етап с висше образование „Начална педагогика” с английски език и да бъде на „ти” с компютрите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.