iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бурени и храсти са обхванали еко пътеката към хижа Селимица

Бурени и храсти са обхванали еко пътеката към хижа Селимица 07_1404804602

Бурени и храсти са обхванали еко пътеката към хижа Селимица. Тя е почти непроходима. Причина са проливните дъждове.

„Това е любимия ми маршрут през почивните дни. Отивам с колата до Кладница и от там правим преход до хижата. Много лек и приятен маршрут. След дъждовете пътеката така е обрасла с бурени, че към края и преди да излезеш на асфалтирания път е непроходима. Налага се да използвам подръчни средства, за да се отместят клони, храсти и бурени, които затварят пътеката. Да не говорим, че по нея изскачат и огромни камъни, които вероятно са се свлекли от дъждовете. Някой от тях пък са се изровили от самата вода. Мостчетата по маршрута също са в много окаяно положение, защото на места трудно се преминава през тях. Дървесината е изгнила от влагата или просто вече е износена“, пише до редакцията на „Мироглед“ Мариела Николова от Перник.

Дамата от години редовно летува в планинските месности в пернишко.Казва, че предпочита да катери планинските хребети по пътеките, защото по пътя минават много коли и запрашават туристите, а това вече не е удоволствие.

Маршрутът до Селимица е много красив, защото покрай пътеката за туристи има рекичка, която в момента е много пълноводна от многото дъждове изсипали се през тази пролет.

„Никога до сега не е била в подобно състояние пътечката. Надявам се след вашата публикация да се вземат мерки и пътят към хижата да стане отново дастъпен за хората любители на планинските преходи“, твърди перничанката.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.