iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

БТПП се включи в дарителската кампания на БЧК

БТПП подкрепи кампанията на БЧК

В качеството на постоянен партньор на БЧК, БТПП подкрепи дарителската кампания за пострадалите от земетресението в Перник, пишат от bulgaria21.net.
От БЧК съобщават, че събраните до момента средства възлизат на 170 000 лв. "Ние бихме желали, когато настъпят студовете, да няма хора на улицата. Затова сме тук, затова искаме да се обърнем към нашите членове. Ние ще го направим по нашите канали, но използваме и възможността на днешната пресконференция. Първо към нашите колеги от другите неправителствени организации да насърчат своите членове, да жертват нещо в полза на най-пострадалите", отправи призива си Цветан Сименов.
По-нататък в обръщението си той подчерта, че помощта може да не е само финансова. Много фирми разполагат със строителни материали, произвеждат или търгуват с такива и директно могат да помогнат. Други пък търгуват с бяла техника, което също би било от полза.
"Още веднъж искам да призова всички, които биха могли да участват и да направят необходимото – знаем, че тогава, когато много хора и много фирми решат да се включат, тежестта за обществото намалява. Що се отнася до БТПП – ние обичаме, и се стараем да гледаме поне малко по-надалече, и аз бих желал да предложа в Консултативния съвет при Министерски съвет при бедствия и аварии отсега да се предложат, а после и вземат подходящи мерки за въвеждане на по-добър ред в застраховането на недвижимото имущество, тъй като, естествено, никой не би желал да има земетресения, но в действителност те се случват всеки ден – и сигурно ни очакват още такива. Предлагаме да се помисли за една дежурна схема за нисколихвени или безлихвени заеми за подпомагане на фирми и лица, които работят и поради това имат доходи и възможност да правят периодично вноски по тях. Поради което трябва не само да изпитваме сериозна съпричастност, а и да покажем на хората, че могат да бъдат спокойни, защото държавата и обществото имат ясна схема", отбеляза още Цветан Сименов.
Тук е мястото да напомним, че и трите мобилни оператора вече активираха кратък номер 1255, за даренията чрез SMS-и, които, като дарения, са освободени от ДДС.
Поместваме отново и дарителска банкова сметка за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от земетресението в Пернишка област: 
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД BG49UNCR70001519722244 UNCRBGSF

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юни-2016

01-Юни-2015

31-Май-2015

01-Юни-2014

01-Юни-2013

31-Май-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com