iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бродяги дръпнаха шалтера на центъра на Перник

Перник - Пожар в трафопост

Група бродяги дръпнаха шалтера на центъра на Перник, или поне така се предполага.  Според официалната информация от ЧЕЗ възможната причина за пожар в основен трафопост в центъра на града са клошари, които се приютявят в подземни комуникации до съоръжението.

Спряха тока, интернета и кабеларките на 2 100абонати. Съоръжението е сериозно пострадало и аварийна група се зае с отстраняването на щетите.

От аварията са засегнати и районите на ул. „Брегалница“ – Градски универсален магазин и всички стопански и битови абонати, както и част от пл. „Кракра Пернишки“.

„Причините за пожара все още се разследват, но най-вероятно е предизвикан от самонастанили се в подземната част на трафопоста клошари. За щастие в случая няма пострадали хора, но са причинени сериозни щети и неудобства за нашите клиенти. Благодарим за оказаното ни пълно съдействие от служителите на „Пожарна и аварийна безопасност” към РДВР Перник и специалистите от ОД „МВР” Перник. Правим всичко за да възстановим електрозахранването в центъра на града“, каза Божидар Гатев – Директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Електрозахранването в засегнатите райони е било изключено от диспечерите на ЧЕЗ Разпределение в 02.22 ч. тази нощ след постъпил сигнал от пожарната служба в града.

В резултат на пожара са изгорели всички кабели ниско напрежение и един кабел средно напрежение в трафопоста. Веднага след потушаването на огъня аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение са започнали да подменят жиците. Захранването беше възстановено едва след 14.30 часа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.