iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко Борисов осъди кмета на Трън

Бойко Борисов осъди кмета на Трън 07_1469033489

Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани, написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил в социалната мрежа фейсбук във връзка с пътен инцидент, станал на 13 ноември 2015 г. в Трън, при който кметът на населеното място Станислав Николов е ударил с джипа си 6-годишно момченце, като според разследващите детето само се е блъснало в превозното средство.

„Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани. Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява”, пише премиерът Борисов.

Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани. Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил в социалната мрежа фейсбук във връзка с пътен инцидент, станал на 13 ноември 2015 г. в Трън, при който кметът на населеното място Станислав Николов е ударил с джипа си 6-годишно момченце, като според разследващите детето само се е блъснало в превозното средство.

„Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани. Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява”, пише премиерът Борисов, съобщава 24 часа.

В хода на разследване на катастрофата с кмета на Трън Станислав Николов, МВР приема, че е възможно шестгодишно момче самò да се блъсне в джип, самò да си причини разкъсване на черния дроб и самò да спука далака си, написа днес “Дневник”.

За случая от 2015 г. разказа “Нова телевизия”. Тогава в сутринта на 13 ноември кметът води своя син на училище. При опит да мине зад училищния автобус шестгодишният Ивайло попада под гумите на джипа на кмета Николов.

Според свидетелка, която била непосредствено до мястото на инцидента, кметът е бил пиян и неадекватен, защото спрял, отворил вратата на сина си и чак тогава чул писъците на другото дете под колата. След инцидента момчета остава без далак, с половин черен дроб и е на строга диета. Прокуратурата и МВР обаче приемат, че то самò е виновно за травмите си, и отказа да образува разследване срещу кмета.

В хода на досъдебното производство свидетели оттеглят показанията си. Майката на пострадалото дете казва, че не може да забрави лицето на сина си в линейката.

Кметът Станислав Николов каза пред телевизията, че детето се е блъснало в колата му, но не поиска да обясни как е станало. Той заплаши и че ще съди “Нова телевизия” за уронване на авторитет, ако телевизията излъчи репортажа.

Според майката на пострадалото момче със заплахи кметът е запушил устата и на част от свидетелите. Едно момче от близко село е дало показания в първия ден след инцидента, на следващия ги оттегля, разказва майката на Ивайло и допълва, че баща му бил заплашен, че ще остане без работата си в горското.

Очевидецът Любка Лазарова също разказва, че е била заплашвана от кметския наместник в селото, където живее. Спомня си, че й е казал, ще се случат много лоши неща с нея, може да пострада, може и да не е между живите. Обяснява, че наместникът е голям приятел с кмета, кметският наместник е от ГЕРБ, допълва свидетелката на инцидента.

Кметският наместник потвърждава пред телевизията, че е близък с кмета на Трън, но категорично отхвърля твърденията, че му е влияел да заплашва свидетели на случая.

Лазарова твърди, че се е подписала на лъжливи показания от страх. Били написани с почерка на следователя и гласели, че тя не помни, че се отказва да свидетелства. По-късно тя подала жалба за заплахите и разказала скоро историята с катастрофата. Майката на Ивайло е поискала повторен разпит на свидетелите и повторна автотехническа експертиза, но прокуратурата й е отказала.

По телефона кметът казва пред телевизията, че “на всеки може да се случи, всички сме зад волана. Може утре и във вас да се блъсне някое дете и тогава кой ще взема интервюта от вас”, пита реторично той.

Разследването върви към приключване и до момента единственият виновен е 6-годишният Ивайло.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.