iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Блокират 1,5 млн. лева от парите на спечелилия тотото Росен Русимов

Блокират 1,5 млн. лева от парите на спечелилия тотото Росен Русимосн. 24chasa.bg

В четвъртък вечерта служители на НАП-София намерили тотомилионера Росен Русимов, за да му кажат, че е започнала проверка в качеството му на физическо лице. Русимов научил от журналистите, че данъчните възнамеряват да запорират 1,5 млн. лева от печалбата от спортния тотализатор, която той още не е прибрал.

Тотомилионерът посочи, че не се чувства виновен за прехвърлената задлъжняла фирма "Билд Инженеринг" на името на безработен ром. "Не съм я продал със задължения тази фирма", каза Русимов.

Блокирането на 1,5 млн. лева от тотото Русимов си обяснява с това, че някой от пернишкото данъчно не го обича. Той допълни, че не знае дали е на лична основа, защото няма такива отношения с тях, но може и да е на лична основа.

На въпрос дали има задължения към държавата, Русимов отговори: "Не знам, сега ще видим, сега сигурно ще имам вече. Досега даже имах документи, до преди две години имах документи, че не дължа нищо на държавата. Могат за всичко да се хванат, може нищо да не ми признаят, да ми излязат задължения, ама това не е толкова страшно. Ние сме държава в Европа, има си съд за тази работа и жалиме по реда – първо в данъчното, после в съда и така нататък".

Росен Русимов допълни, че не си е взел печалбата от тотото. "Те това чакат, да влезе нещо от спортния тотализатор, те затова ги запорират, предварително обезпечение", каза тотомилионерът.

Той допълни, че предстои печалбата да му бъде изплатена на 21 декември. "Надявам се, не знам какво ще измислят, може и да не ми ги платят", каза той.

Русимов попита какво би станало, ако отиде с някой друг и каже, че фишът вече е негов.

От приходната агенция потвърдиха за Дарик, че е започнала ревизия на Росен Русимов като физическо лице и че има запор на сметките му. Оттам обаче отказаха да потвърдят както размера на запорираната сума, така и причината за мярката.

На въпрос дали преди спечелването на джакпота и публичното оповестяване на името на печелившия, също са му правени данъчни ревизии, от приходната агенция отказаха коментар.

След като Русимов стана известен като тотомилионер, човек на име Бойко Илиев заяви, че е осъден заради данъчни задължения за близо 700 000 лева, натрупани от фирма на Русимов, която той е прехвърлил на Илиев. Бойко Илиев е от ромски произход и живее бедно.

Информация: dariknews.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.