iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Благотворителна изложба-базар за Петърчо преди Великден

Петър Димитров

Благотворителна избожба-базар организират преди Великден деца и техните преподаватели. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на  Петър Димитров от Перник, който скоро ще стане на 6 години, но от рождението си се бори с множество тежки диагнози. 

Инициативата  на деца от подготвителната група „Звънче" към Детска градина № 8  и на техните учителки Искра Чернева и Ива Райчева и на преподавателите по изобразително изкуство  Емануил Врангов и Людмила Николова  и техните възпитаници. Тя  се превръща в добра традиция и се провежда за трети път в навечерието на светлия християнски празник Възкресение Христово.

Изложбата  - базар с творби на възпитаници на подготвителната група „Звънче"  и на школи по изобразително изкуство от 9-то училище и от училище „Петър Берон” ще бъде днес от 17.30 часа в градината на ресторанта на Двореца в Перник.

Пепи е роден  с множество увреждания, които постепенно през годините се преодоляват, благодарение на волята и търпението на неговата майка София и подкрепата на нейните родители. Лечението е скъпо и не е по силите на семейството, но момченцето се възстановява с успех, което е обнадеждаващо за всички. Много добри  хора  подкрепят финнсово лечението му.  Община Перник и кметът Росица Янакиева също са подкрепяли близките на Петърчо в борбата за пълното му възстановяване. Благотворителни прояви на каузата са посвещавали и от Общинския младежки съвет. 

В момента Пепи и майка му са б болница. Детето се се възстановява след операция на тазобедрена става. Предстои още една такава. По уверение на лекарите след нея Пепи ще може да ходи сам, което досега не ставаше. Консумативите за операцията са поети от Фонда за лечение на деца.

След разиграния търг на експонати от благотворителна Великденска изложба вминалата година в касичката се събраха 2 100 лв.

Читателите на ipernik обявиха преборилият страшните диагнози Петърчо  за личност на 2009г. в Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.