iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бивш цирков артист ще назначава хора в Радомирско

Бивш цирков артист ще назначава хора в Радомирско 10_1412147810

В Радомирско ще бъде изграден транспортен център от акробат от Долна Диканя. Там на работа ще бъдат назначени 1000 души. Центърът ще бъде изграден от бившият цирков артист Йордан Йорданов.

Бизнесменът възнамерява да направи „сухо пристанище“ заедно с испанска и китайска компании край Долна Диканя.

Преди 40 години роденият в радомирското село акробат от държавния цирк на България емигрира в Испания, където създава собствен цирк. Успял е в бизнеса, създал е връзки с големи компании и наскоро се върнал в родината. Тук се захванал с ветрогенератори, които ще се изграждат в Радомирско .

Второто начинание, с което се захваща в родния край, изграждане на „сухо пристанище“, както нарече транспортния център. На етапи при изграждането и функционирането му ще бъдат разкрити общо 1 000 работни места за няколко години от по 300 души. Работниците ще бъдат обучени, те ще бъдат наемани от районите на Радомир, Перник и Дупница. Така хората, напуснали родните места, ще се върнат и ще намерят препитание близо до домовете си. На транспортния център ще се разтоварват контейнери от пристанището в Солун, ще се преработват и ще се транспортират по предназначение.

Йорданов е избрал района на родното си село за изгрждане на „сухото пристанище“ с оглед изграждащата се автомагистрала „Струма“ и близостта с летище „София- Запад“ край Кондофрей. Инвестицията се предвижда да възлезе на 140 млн. лева.Ако всичко върви нормално, още следващата година ще може да стартира релизацията на транспортния център.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.