iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бежанците крадяли от градините в Ковачевци

Бежанците крадяли от градините в Ковачевци 08_1407330122

Жители на село Ковачевци не са доволни от бежанците, които са настанени в националния детски екологичен комплекс. Често бежанците крадяли зеленчуци и плодове от градините на жителите на Ковачевци.

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров каза, че има случаи, в които бежанците берат джанки от крайпътни дървета. Местните въстават срещу тях, защото и те берат плода, но не за ядене, а за печене на ракия.

Досега не е имало по - фрапиращи случаи на кражби. Хората се оплакват, че бежанци им крадат по някой плод или зеленчук от градината, каза общинският съветник от ГЕРБ Емил Денков.

"Местните жители са негативно настроени срещу бежанци. Първо имаше някаква уговорка, че те ще бъдат настанени в детския комплекс до 31 декември, 2013 година. От тогава минаха 8 месеца и бежанците все още са в Ковачевци. Постоянно от лагера си тръгват бежанци, но на тяхно място идват нови. Първоначално бежанците излизаха в селото на групи по 20 човека, а вече са на свободен режим. Не знам защо чужденците не бяха настанени в базата на Слишовци. Този детски комплекс вече не може да се ползва по предназначение.", каза Емил Денков.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.