iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Без сериозни произшествия през почивните дни в Област Перник

Без сериозни произшествия през почивните дни в Област Перник 03_1425539178

По време на почивните дни обстановката в Перник и областта е нормална, без проблеми и произшествия. Това стана ясно от проведеното заседание, на областният управител Ирена Соколова и заместник-областният управител Валентин Димитров, с представителите на институции и областни дирекции във връзка с работата им при зимни условия.

От Областно пътно управление-Перник /ОПУ/ уведомиха, че почистващите фирми държат в зимна готовност, както служителите, така и пътнопочистващите съоръжения. Предвижда се, в края на следващата седмица, да се премине на пролетен режим на почистване, като ще бъдат почиствани отводнителните канали и канавки. След пускането на асфалтовите бази след зимния период, ще се предприемат мерки за подобряване на пътната инфраструктура.

Обстановката в област Перник за изминалата седмица и специално по време на Националния празник на Република България е била спокойна, съобщи директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов. При акция е заловена софийска престъпна групировка, отговорна за грабежи на апартаменти на територията на града.

Управителят на ВиК Иван Витанов, докладва за спокойни дни с леки, частични повреди по каналната и водопроводната мрежа, които са отстранени своевременно.

Обсъдено бе и утрешното посещение на язовирите Ярджиловци, Мещица и Конска, с което обиколките на областния управител по язовирите в областта продължават.

От ЧЕЗ Разпределение също уведомиха, че не са регистрирани проблеми по мрежата, както и че не предвиждат планови спирания през следващата седмица.

„В социалната сфера, работим активно и поддържаме ниво на спокойствие в областта” това заяви Ивайла Касърова – директор на регионална дирекция „Социално подпомагане”. Обявена е схемата за кандидатстване по програма „Подкрепа за достоен живот” 2014-2020. През февруари месец, тази година броят на личните асистенти, на територията на област Перник, е 275 души, като 206 от тях са в Общин Перник.

Д-р Симеонов – директор на ЦСМП докладва за регистрирани на 495 повиквания. Екипите за спешна помощ са извършили 214 амбулаторни прегледи. Той заяви, че има завишение на неотложните повиквания касаещи остри вирусни инфекции, но няма опастност от грипна епидемия.

В хода на заседанието бе взето решение, предвид климатичните условия, срещите на Оперативната група да бъдат провеждани веднъж месечно или при промяна в метеорологичната обстановка.

Следващото заседание е насрочено за 31 март.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.