iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бебе проплака в пернишко село

Бебе проплака в пернишко село 01_1421911045

Бебе проплака за първи път от 10 години насам в пернишкото село Вискяр. бебето е момче и се казва Алекс Валерий Асенов, като е първа рожба на щастливите си родители Теодора и Валерий. Първата си глътка въздух малчуганът поел около Коледа.

Това е най-големият подарък за жителите на селото, които наброяват близо стотина души, не крие радостта си кметицата Любка Георгиева.

Родителите на Александър са регистрирани във Вискяр. Дошли там от София, за да живеят и отгледат децата си на спокойствие, чист въздух и красота. Не са много младите семейства в селото, но все пак Вискяр се подмладява, разказва кметицата. Имаме си и близнаци – Меги и Марти, които са на 2 годинки и откакто са се родили живеят в селото, но са регистрирани в Перник, споделя Любка.

Най-младите жители на селото са четирима, а към тях се присъединява и четвъртокласникът Красимир. Всеки ден за него идва училищен автобус, кара го до VІІ основно училище, после го връща.

През лятото малчуганите, за радост на бабите и дядовците си, нарастват десет пъти стават близо 30. За да им е забавна ваканцията на село, кметицата заедно с читалището им организира детски партита.

Преди една година Вискяр се сдоби и с църква. Храмът „Св. Георги”, цели строен 13 години, бе осветен с тържествен ритуал от варненския митрополит Йоан.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.