iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бащата на Кати пребивал майка й

Кати Пеперудата снимка: Интернет

Някогашната фолкпевица Кати се отказва от наследството от покойния си баща, който почина от измръзване преди броени дни. Блондинката нямала никакъв интерес към къщата на родителя си в пернишко село, нито към нивите му. Според запознати още приживе покойният Рангел Найденов продал всичко по-ценно, което притежавал, и изпил парите. Роднините му обаче настояват, че Кати трябва да плати за погребението му, тъй като е единствена наследница на занемарената му къща.
"Волната пеперуда", както наричаха Кати на името на най-големия й хит, изобщо не се появи на погребението на баща си. За смъртта му я информирали от полицията, след като Рангел Найденов бе намерен мъртъв край шосето между селата Красава и Ярославци. Жителят на пернишкото село Красава починал от измръзване в дълбоките преспи, а тялото му било открито седем дни по-късно от шофьор на снегорин. Трупът на Найденов бил откаран в Съдебна медицина в Перник, където установили причината за смъртта - ниските температури. Най-вероятно възрастният мъж е бил порядъчно почерпен във фаталната нощ и е заспал на пътя, а минусовите температури са взели своята дан.

Таткото на Кати бе погребан от няколко близки родственици, които обаче поискаха от дъщеря му да плати разходите по погребението. Те осъдиха "пеперудата", че е прекъснала всякакви връзки с родителя си и той от мъка се бил пропил. Ходел пиян по цял ден от мъка, че не е виждал малката си внучка Джулиана. "Този човек не съм го срещала от 25-30 години. Бях на 3 години, когато родителите ми се разведоха. Виждала съм го, когато съм била на 6 или 7 години, това беше... Дори когато родих дъщеря си, той не се поинтересува... Май веднъж ме беше търсил в офиса на фирмата, с която имах договор - "Ара". Беше през 2001 г., когато бях особено популярна. Трябвали му пари...", обясни обвиняваната в коравосърдечие певица.

Преди много години родителите на Кати се развели, тъй като Рангел си бил алкохолик и често пребивал младата си съпруга. Жена му се установила в Брезник заедно с дъщеря си. Починала обаче твърде млада - едва на 35 години. Преди нея се поминали и родителите й - бабата и дядото на Кати, и тогава певицата останала съвсем сама на крехката възраст 18 години. Научила се да разчита единствено на себе си и от тийнейджърка си изкарвала сама хляба. Заради разбития брак на родителите си тя искала да има стабилно семейство и когато срещнала бащата на дъщеря си - строителния предприемач Николай, изобщо не се поколебала да зареже кариерата си. С баща си обаче не поддържала никакви контакти, затова и изобщо не почувствала скръб при вестта за смъртта му. "Не е хубаво така да се говори за покойник, съжалих го, естествено, но това всъщност е един чужд за мен човек, Бог да го прости", заяви Кати след погребението на родителя си./БЛИЦ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.