iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баровци се скъпят за винетки и не искат да ги плащат

Баровци се скъпят за винетки и не искат да ги плащат 02_1455025133

Баровци даващи по хиляди левове за специални регтабели с еднакви цифри, се скъпят за винетки и се опитват да минат метър по държавните пътища. В същото време далеч по-малоимотни, но съвестни граждани делят буквало от залъка си да си купят безбожно поскъпналия стикер. Както е известно, през 2016-та година винетката се оскъпи с рекордните 40 % и струва 97 вместо миналогодишните 67 лв. Мотивът бе, че магистралите ни са безплатни, а пътната такса не е поскъпвала от 8 години. Завишената до 300 лв глоба целеше да дисциплинира водачите и явно е успяла. От 74 провереви за 1 час коли по пътя Хасково-Димитровград с нередови стикери или без такива се оказаха едва 3 /три/ автомобила. Първият от тях бе ауди от Хасково на стойност над 50 хиляди лева. Към цената на лъскавата броня и мощния двигател се добавяше и допълнителния харч от 4-те четворки на табелата. Еднаквите номера стуват над 1000 лв, а ако има 6 еднакви цифри оскъпяването е до 7 хиляди лв, разясниха катаджии и допълниха, че точно тези водачи са най нередовни. Проверката на аудито потвърди тази тези. На панорамото стъкло на колата не просто нямаше винетка, ами нямаше и намек за такава, все едно, че автомобилът не е каран предходите години. И според водача Димитър и неговия спътник е точно така-никой не карал тази кола, днес я взели ей така инцидентно и за лош късмет ги спряла полиция.

Лошият късмет и коварна тъща сполетя и хасковски момък на име Янко. 23 годишния мъж изгоря заради пропуска на „майката” си. Фолксвагенът, който упавляваше Янко бил неин и младежът го взел с гаранцията, че всичко му е наред. Не проверил лично обаче и разбра за пропуска едва когато видя полицейската стоп-палка. Малко след спирането Янко с ужас разбал че винетката му е от миналата година и не е валидна за тази. Както и че трябва да каже на тъща си, че дължи едни 300 лв на държавата. Това като че ли го ужасяваше повече от спрялата го полиция.

На фона на ударно работещата мухоловка, хасковски бачкатор получи приза за карък на деня. Всички коли пред него били спрени, както и тези отзад. Човекът въздъхнал облекчено, натиснал педала на газта и .....колата му угаснала от липса на бензин. Ще не ще каръкът спрял точно до полицейския пост и изтъпял проверката. Която обаче минала безпроблемно-мъжът имал всички документи и даже карал с колан. Най-неприятното последствие за спрелия по неволя бяха двата километра пеш които трябваше да извърви до близката бензиностанция за да напълни две шишета с бензин.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.