iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Автобусните цени от Перник за София не се преразглеждат

Автобусните цени от Перник за София не се преразглеждат 01_1421219383

Намаляването на цената на горивата у нас с над 30% за последните 7 месеца най-после започна да се отразява и на цените на билетите за междуградски превози.

Най-големите автобусни превозвачи са намалили от няколко дни цената на превоза, макар и далеч не за всички линии, пише „Труд“.

Пътуването на най-дългите разстояния – от София до Бургас например, е поевтиняло от няколко дни с около 7% с автобусите на „Юнион-Ивкони“. Вместо 30 лева еднопосочният билет вече струва 28 лева, т.е. малко по-евтино отколкото пътуването с първа класа по БДЖ. Двупосочният билет вече е 44,80 вместо 50 лв. Освен това „Юнион-Ивкони“ дава още 20% отстъпка от цената, ако билетът се закупи онлайн. По-евтини са и билетите за Банско.

„Карат-С“ е намалил още повече цената на билетите по най-дългите линии. Например от столицата до Бургас компанията вече вози на 25 лева вместо за 28 лева, т.е. намалението е 10%.

„Направихме по-евтини цените на билетите само по най-дългите маршрути и то там, където има голямо натоварване. По редовни линии, които са слабо натоварени, не сме пипали цените“, каза пред „Труд“ собственикът на „Карат-С“ Миролюб Столарски.

По някои линии като например София-Перник цените не се преразглеждат и продължават да са 3 лева в едната посока, защото по маршрута има много алтернативи, а и делът на незаконните превози е доста голям.

Превозвачите твърдят, че преразглеждат и цените си за международните пътувания. Очаква се там също превозът да поевтинее, но за целта е нужно да се преразгледат договорите с международните партньори и затова нещата са се забавили. Най-вероятно по маршрутите до Австрия, Франция, Италия и Великобритания ще има поне 10% поевтиняване. Очаква се това да се отрази и на цените на автобусните екскурзии в Европа, особено там, където за превоза се ползват най-големите компании.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.