iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Анжелгруп“ ЕООД поема приюта за бездомни кучета

„Анжелгруп“ ЕООД поема приюта за бездомни кучета 10_1475554878

„Анжелгруп“ ЕООД е фирмата, която до две седмици ще поеме изцяло приюта за бездомни кучета в Перник, който се намира в кв. „Кристал“ . След дългата сага и проблемите с популацията на четириногите през летния сезон вече има фирма, която ще положи всички усилия за преодоляването им.

Приоритетите на новите собственици ще бъде с правене и овладяване на популацията чрез хуманно отношение към животните. Те ще търсят и осиновители, за реализирането на целите ще бъдат предприети и различни кампании.

Фирмата, която ще се грижи за безстопанствените кучета, се занимава с търговия и дистрибуция на ветеринарно медицински продукти. В нея работят петима ветеринарни лекари и имат всички необходими лицензи за работа. Разполагат с оборудван бус, специализиран за превоза на четириногите. Двама от ветеринарните лекари - д –р Велчев и д-р Ангелов, са специалистите, които ще работят на място в кастрационния център, ще има и обслужващ персонал.

Първите стъпки, които обмисля фирмата е да направи ремонт на помещенията в приюта, където ще оборудват с модерна техника – хирургична зала.

След направен оглед на помещенията от лекарите се стигна до извода, че ще се наложи да се направи и ремонт на следоперативния стационар. Новите собственици имат амбицията да въведат регламентирани правила за добрата грижа и работа с животните. Ветеринарните лекари се срещнаха и с представители на неправителствени организации в града, които в момента полагат грижа за изоставените животни. В разговора двете страни показаха желание да работят съвместно.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.