iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Американски гражданин е загинал при стрелба с гранатомет на полигона в с. Анево

Американски гражданин е загинал при стрелба с гранатомет на полигона в с. Анево 06_1433656659

Остава тежко състоянието на единия от пострадалите на полигона на ВМЗ-Сопот в с. Анево. Той е американски гражданин, приет е в университетската болница "Свети Георги" и е с множество травми и разкъсни рани. Лекарите са оперирали ръцете му, като част от едната му ръка е ампутирана, съобщи Нова телевизия.

При инцидента загина друг американски гражданин, четирима бяха ранени. Сред тях канадец - ранен в дясното рамо и ходилото на десния крак. Пострадалите българи са стабилизирани. Предстоят им допълнителни изследвания и манипулации.

Взривът стана вчера около 11.30 ч. при стрелба с гранатомет на полигона в с. Анево. Причините се изясняват. Според предварителните информации на разследващите, не може да става дума за умисъл. Вероятно присъствалите на полигона са участвали в обучение като не са спазени правилата за безопасност при боравене с боеприпаси. Собственик на взривилата се граната е и фирмата, наела полигона- Олгънс. Всичко за поредната трагедия- малко след 8. Рада Богданова е в района на инцидента.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.