iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Александър Александров на място проверява язовири

Александър Александров на място проверява язовири 01_1453998409

Областният управител на Перник Александър Александров на място инспектира язовирите Бегуновци, Горна Диканя и Слаковци. С него бе и заместникът му Валентин Димитров. Превантивните проверки на язовирите в област Перник продължават по утвърдения план-график.

Констатирано бе изпълнение на направените предписания при последните есенно-зимни проверки. Отстранена е храстовидната и дървесна растителност на 500 м след язовирните стени и са почистени отводнителните канали.

Арендаторите на два от водоемите – Бегуновци и Горна Диканя, поддържат 1/3 свободен обем. При третия язовир – Слаковци, се наблюдава леко завишение във водното ниво, като за коригирането му вече са изготвени писмени предписания, които ще бъдат връчени на арендаторите за изпълнение.

„Безопасността на жителите в областта е на първо място. Ще продължим проверките във всички 29 язовира, за да се уверим, че всички нередности са отстранени, също така, че собствениците и арендаторите поддържат превантивно ниски нива на водата в тях, с оглед очакваното снеготопене” каза д-р Александров.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.