iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


3 октомври ще бъде ден на национален траур

3 октомври ще бъде ден на национален траур 10_1412257621

3 октомври, петък, да бъде обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом. Това реши правителството.

За съжаление, всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени. От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите.

Министър-председателят изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Премиерът отменя публичните си прояви, планирани за 2 и 3 октомври, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.