iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


22 април – Ден на Земята

22 април – Ден на Земята 04_1461247861

На 22 април, за пета поредна година под мотото „Земя като една човешка длан”, в кметство „Изток” ще бъде отбелязан Деня на Земята. Празникът се организира под егидата на кмета на Кметство „Изток”, Емил Костадинов. В голямото празнично събитие отново ще се включат ученици от всички училища и детски градини на територията на Изток. Младите хора ще изразят своята съпричастност към най-голямото по рода си екологично движение за опазване на околната среда.

В 10.00ч. ще бъде даден старт на състезанието за управление на електромобили, в което ще демонстрират своите умения най-малките – децата от детските градини. За втора поредна година ще се проведе и турнирът по волейбол. Училищните екопатрули ще засадят в междублоковите пространства на кметството много дръвчета, които са осигурени от РИОСВ - Перник. В 13.00ч. ще стартира традиционната лекоатлетическа щафета и празникът ще продължи с младежки хепънинг. В него ще вземат участие формациите на Младежки дом-Мошино.

Пред сградата на кметството в зеления Арт парк ще има различни творилници. Всеки ще може да наблюдава рисуване върху вода с използването на древната техника Ебру. В зелената класна стая, учениците от основните училища ще изрисуват керамични яйца по избрана от тях технология, като най-красивите ще отидат за благотворителен базар.

Заповядайте на този голям празник Деня на Земята, ден на общия ни уютен дом!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.