iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


11-годишно момче набира пари за борба с детската церебрална пареза

11-годишно момче набира пари за борба с детската церебрална пареза 06_1434806850

Ивайло Господинов е 11-годишен, като от раждането си до днес се бори с коварната болест "Десностранна хемипареза", което пък е форма на детска церебрална парализа.

През всички години единственото което е в съзнанието му е любовта към спорта и безграничното му желание един ден да бъде здраво и пълноценно дете... През последните 5 години Ивко проведе лечение в една от най-добрите клиники в света, а именно Orthopädische Kinderklinik Aschau в Германия, като резултатите са повече от впечатляващи.

Разбира се те се дължат и на факта, че детето спортува 7 дни в седмицата и това е единственото което желае то! Въпреки усилията, то малкия герой се нуждае от постоянна специализирана рехабилитация тук в България, както и индивидуална мускулна стимулация, която има за цел да възстанови и раздвижи засегнатите части в дясната му половина. Битката е дълга и тежка, но малкия Ивко знае, че ще я спечели и повтаря едно единствено нещо винаги - Без кураж, няма слава!" Ако желаете да помогнете на Ивко можете да го направите, като дарите средства на дарителската сметка, предназначена за неговото лечение, тук в България и в Германия. Благодарим Ви от името на родителите му и от негово Име! ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

Банка: PIRAEUSBANK Bulgaria Банкова сметка- IBAN: BG78 PIRB 8003 4603 0490 66 SIWFT: PIRBBGSF Титуляр на сметка: Димитър Господинов Пояснителен текст: За лечение на Ивайло Димитров Господинов

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.