iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зрелостниците трябва да подадат заявление за матура до 18 март

Зрелостниците трябва да подадат заявление за матура до 18 март 03_1457680207

Зрелостниците трябва да подадат заявление за явяване на матура до 18 март, петък, като документите се подават до директорите на училищата, в които дванадесетокласниците се обучават.

В заявленията си младежите посочват, че освен задължителната матура по български език и литература, ще се явят по определен предмет и на втори задължителен изпит. По желание е единствено третата матура.

Зрелостниците могат да избират за втори задължителен изпит, както и за ДЗИ по желание, между предметите математика, физика, химия, география, история, биология, философски цикъл и чужд език.

До 17 май учениците ще получат служебна бележка за допускане до ДЗИ и ще бъдат обявени списъците с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали.

Матурата по български език и литература тази година ще се проведе на 18 май, а вторият задължителен изпит ще е на 20 май. ДЗИ по желание ще са от 26 май до 1 юни. Броят на дванадесетокласниците е 53 298.

Традиционно матурите за абитуриентите ще се проведат в един ден с изпитите за седмокласници. На 18 и на 20 май ще се проведат националните външни оценявания по български език и литература и математика за 7 клас. Випускът тази година е 60 175.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.