iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Засилват пропусквателния режим в училищата

Засилват пропусквателния режим в училищата 10_1444382936

Да се проверяват съмнителни пратки и багаж, преди да бъдат допуснати в училище, искат от инспектората в столицата.

Идеята е да се засили пропускателният режим в школата. „Така например, ако неизвестен посетител, за когото не е предупредено, че ще идва, носи някаква неясна пратка, тя ще подлежи на проверка“, обясни пред „Монитор“ помощник-директорът на 137-о СОУ „Ангел Кънчев“ Стефка Маноилова. Зам. - министърът на образованието Ваня Кастрева пък обясни, че мярката трябва да се прилага при съмнителни случаи. Школската охрана е задължена и да записва името на всеки посетител в специална книга. Въпреки това обаче съвсем наскоро екип на Нова тв показа как може да влезе в училище абсолютно безпроблемно, без да бъде проверен за каквото и да било. Различните училища прилагат различни мерки и при пропускателния режим дори и на ученици. В някои школа хлапетата също са длъжни по правилник да представят ученическа карта. В други училища като 18-о СОУ и 32-ро СОУ пък са заложили на електронния контрол Учениците имат специални магнитни карти, с които се чекират, преди да влезнат в класните стаи.

Както агенция „Монитор“ вече писа, още в началото на годината министърът на образованието проф. Тодор Танев поиска охраната да стане по-бдителна да прави обходи на сградите и школските дворове и да се оглежда за зарязани торби, куфарчета, пакети. Сред изискванията беше и да се обезопасят вентилационните и асансьорните шахти.

До столичните директори е спуснато и изискване да се отчетат за резултатите от входните нива на всички ученици от всички класове. Така школските шефове трябва да изпратят списък, който да описва подробно по класове колко ученици са получили шестици, петици, четворки, тройки и двойки. Второто отчитане е насрочено за края на първия учебен срок, когато училищата ще трябва да отчетат резултатите от класните работи и срочните оценки на учениците.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.