iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна подготовката на първолаците

Започна подготовката на първолаците 08_1407156974

За първия учебен ден вече се подготвят първолаците.

Освен радостта, за техните родители първият учебен ден е свързан с не малко разходи.

Около 250 лв. за най-необходимите неща ще трябва да отдели всеки родител на първокласник. Раница, помагала и спортен екип са нещата, за които отиват най-много средства. Когато към тях прибавим и различните аксесоари, сумата значително нараства.
Магазините вече са отрупани с раници, тетрадки, несесери, блокчета за рисуване и книжки за оцветяване. Естествено, любимите герои от детските филми и известни спортисти привличат най-много детското внимание.

Цените на раниците варират между 20 и 120 лв. Тетрадките също са в голям ценови диапазон – от стотинки до 5-6 лв. За тетрадка с любимите герои на “Дисни” с 16 листа ще трябва да отделите около 0,50 лв.

Детските екипи за спорт също варират в зависимост от марката, модела и магазина, от който пазарувате. Така може да стегнете детето си и за около 30 лв., и за повече 70.

Към всичко това се прибавят и моливите за рисуване, боичките, етикетите, несесерите, и заедно със задължителните помагала сметката стига над 200 лв.

Дни преди 15 септември учителите ще съберат родителите на първокласниците на специална родителска среща, за да им обяснят какво точно е необходимо за децата им. Педагозите съветват родителите да не се отдават на тоталната еуфория и да изчакат с купуването на учебни пособия. Учебниците за най-малките са безплатни, но има редица помагала, които всеки учител сам избира.
Тетрадките за писане трябва да са с тесни и широки редове, а тези по математика – с големи квадратчета, напомнят началните учители.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.