iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закриват 11 паралелки в област Перник

Закриват 11 паралелки в област Перник

Ще закрият 11 паралелки в 7 в седем училища в област Перник. Причината е липса на ученици. Това са резултатите след първия етап на класирането за новия прием наесен.

Причината е проста: учениците и родителите им се влияят от името и авторитета на училището. И това при положение, че специалностите в отпадналите класове са проспериращи и котиращи се на пазара на труда.

Напливът на ученици и тази година е традиционен – учениците напъват към ГПЧЕ „Симеон Радев”, ПМГ „Христо Смирненски”, ПГТС „Йордан Миланов” и Професионалната гимназия по икономика.

Закрива се нова паралелка в V СОУ със специалност „Цифров дизайн и медии”, тъй като има записан само един ученик. Същото се отнася и за „Металургия на черните метали” в ТПГ „Мария Кюри”, „Компютърна техника и технологии” в ПТГ „Юрий Гагарин” в Перник и „Експлоатация на автомобилния транспорт” в радомирската ПТГ „Юрий Гагарин”. В трите желание за обучение е заявил само по един младеж.

Отпадат паралелките „Автотранспортна техника” в ПТГ „Юрий Гагарин” в Перник и „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти” в ТПГ „Мария Кюри”, в които са записани едва по трима ученици. Шестимата, които искат да учат в „Оптически комуникационни системи” в ПГЕМП „Христо Ботев”, са недостатъчни и паралелката също е закрита.

Няма прием и в паралелката по „Организция на туризма и свободното време” в ПГОТ „Св. Иван Рилски”, „Икономическа информатика” в ТПГ „Н.Й.Вапцаров” в Радомир и „Автомобилна мехатроника” в ПТГ „Юрий Гагарин” в Радомир.

В ТПГ „Н.Й.Вапцаров” пада още една паралелка по „Компютърна техника и технологии”, където са се записали седем ученици.

Очакват се резултатите от втория етап на класирането по приема.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.