iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Задочно и вечерно образование ще има в професионалната технологична гимназия „Юрий Гагарин”

Задочно и вечерно образование ще има в професионалната технологична гимназия „Юрий Гагарин” 07_1404825290

Задочно и вечерно образование ще има в професионалната технологична гимназия „Юрий Гагарин” в Перник. Бюрото по труда ще съдейства да се разкрият новите форми на обучение. Това каза директорът Росен Симеонов. В тези форми на обучение могат да се запишат както безработни лица, така и работещи от област Перник.

Желаещите могат да учат задочно за професията „Машинен оператор” и по специалността „Машини и съоръжения за заваряване”. Обучението е с 4-годишен срок и ще бъде в три сесии през една учебна година. Подобно на студентите, задочниците ще полагат изпити след всяка сесия. Те ще изучават тънкостите на монтажно-заваръчните съоръжения, изискващи високо качество на заваръчните шевове.

Вечерната форма включва обучение по професията „Оператор на компютър” и специалността „Текстообработка”. Тук продължителността е 1 година, а успешно завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация.

От 14 до 18 юли трудовите посредници от Бюрото по труда в Перник заедно с представители на ПТГ „Юрий Гагарин” ще проведат консултации с всички желаещи да се включат в двете форми на обучение. Това ще става в стая №2 на Бюрото по труда

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.