iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вдигат заплатите на старши учителите

Вдигат заплатите на старши учителите  11_1447247455

Старши учителите у нас ще получават със 75 лв. по-високи заплати от другите. Това става ясно от публикувания от Министерството на образованието и науката проект за изменение на наредба 1 от 2010 година, с която се определят минималните основни заплати в училищата, детските градини и обслужващите звена. Увеличението влиза в сила със задна дата от 1 октомври 2015 година.

Наредбата разписва размерите на минималните основни заплати по длъжности. Индивидуалните месечни възнаграждения се определят от директора на училището/детската градина.

Проектът предвижда най-голямо да е увеличението на старшите учители и старшите възпитатели - със 75 лв. Така те от 550 лв., които са вземали досега, ще получават по 6325 лв. месечно възнаграждение. 750 лв. ще стане основната заплата на директор на училище или детска градина, след последното увеличение на заплатите на педагозите у нас. Със 70 лв. се увеличават възнагражденията на всички останали длъжности. След промяната младшите възпитатели ще се разписват под фиш от минимум 600 лв. на месец, а главните учители – поне 660 лв. на месец.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.