iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вчера посрещнаха първолаците в шесто училище с песни и танци

Вчера посрещнаха първолаците в шесто училище с песни и танци 09_1442387539

Слънчеви усмивки, пъстри цветя, шарени балони и хубави емоции изпълниха двора на най-старото училище в Перник, което е СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. По стар български обичай всички ученици бяха посрещнати с пита хляб и бе отслужен ритуал за здраве и успех.

Много песни, танци и рецитали бяха част от празничната програма, която бяха подготвили възпитаниците на школото. Директорът на учебното заведение Адриана Ольова приветства всички ученици, родители и гости.

„В този ден заедно с децата в училище влизат надеждата и радостта. Мили деца, не мога да ви обещая, че ще бъде лесно, но мога да ви уверя, че до вас ще бъдем ние – вашите учители, за да ви предадем знанията и опита си, да ви разбираме и да ви обичаме. Колеги на вас пожелавам човешка топлина и професионализъм, за да пазите и да изградите богатството за всяко учебно заведение – неговите възпитаници.

Вас родители,моля ви да бъдете до децата си, за да им помагате, подкрепяте и да ги окуражавате. Бъдете за децата си не само коректив, а и добър пример”, каза в словото си Ольова.

Ольова припомни, че училището е единственото в община Перник, което успя 60 години да съхрани своя фанфарен оркестър и да представлява Перник на национални прегледи и конкурси. Тя не скри радостта си, че амортизираните фанфари вече са подновени. „Нашето училище вече има и нови фанфари, благодарение на разбирането, съпричастността и усилията на д-р Вяра Церовска”, сподели Ольова.

Празникът в Шесто училище беше уважен и от народния представител д-р Вяра Церовска, заместник-кмета Румяна Гьорева, председателя на Общинския съвет Милан Миланов, председателя на областната структура на БСП Ненко Темелков, кандидатите за кметове Ерик Рангелов и Емил Костадинов.

На добър час на учениците, учителите и родителите пожела и д-р Вяра Церовска.

„15 септември е един изключително хубав и прекрасен ден – първият учебен ден, първият букет за първата любима учителка и другарчетата, с които ще споделят мечтите си. Бъдете живи и здрави пожелавам ви успех, дръзновение, реализирайте мечтите си и гонете живота да го постигнете такъв, какъвто си го представяте”, пожела още д-р Церовска.

„Надяваме се слънцето и усмивките, които озаряват лицата ви да не ни напускат през цялата учебна година. Честит празник на всички, които носят училището в сърцето си като спомен, като дръзновение, като необходимост, като потребност и послание за успех, пожела заместник-кметът Румяна Гьорева.

„Мили първокласници, искам да ви призова да вярвате на своите учители, защото те от тук нататък ще бъдат вашите приятели. Вярвайте на вашия първи учител, който ще държи ръката ви, за да напишете първата буква. Не забравяйте и да играете и смело да мечтаете. На по-големите ученици желая здраве, воля и упоритост. Да постигнете мечтите си и да бъдете победители”, каза още Гьорева.

Кандидатът за кмет на Перник Ерик Рангелов сподели, че неговия спомен за първия учебен ден се повтаря всеки път, когато гласува.

„Моят спомен от първия учебен ден всеки път се повтаря, когато гласувам в моята първа стая в СОУ „Д-р Петър Берон”, в която съм учил четири години. Винаги се вълнувам и винаги спомени идват от времето, когато съм бил ученик. Пожелавам на всички деца на всеки 15 септември да се връщат отново в училище, защото им е било много хубава предишната година. Желая им преди всичко много здраве, да бъдат весели и да постигат това, което са си поставили като цели. Чести празник и на добър час”, пожела Ерик Рангелов.

Тази година прага на Шесто училище прекрачиха за първи път 37 ученици, придружени от своите развълнувани родители. По-големите каки и батковци пък име се радваха от сърце и им обещаха, че ще им помагат в трудни моменти.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.